Khitan bayi perempuan

Baby akn demam ke kalau di khitankan? Ada siapa2 ibu2 kt sni berpengalaman tak lps sunatkan baby perempuan,baby tu demam.. brp hari biasanya demam? Dan mcm mne nk jaga baby lps sunat ya? Kalau nak cebok dia mcm mne? #firstmom

11 Balas

anak sy 1-3 semua girl, dan semua juga genap 60hari sy sunat n tindik telinga. dan sy pantang bersama n pantang makan 100hari, so anak tindik xde meragam n xde menanah or tarik² telinga, so far sunat tu sikit je buang lebihan kulit. sabun mmg xbagus ikotkn cuci kt bhgian faraj dia sebab bole kering n merengsa untuk bby girl. klu mandi tu sabun skli lalu xde masalah, xde la sakit sy tgok 3anak sunat semua kuekk sikit je pastu ade yg mmbuta xmenyedo tau² da siap. melalak masa kne tindik je la sbb tkjut 🤪

My baby sunat at age of 44 days. Alhamdulillah tak demam xde apa2 infection and cepat sembuh. Sunat masa baby senang je nk jaga since dia minum susu je tak perlu pantang apa2. If nak tukar pampers kalau berak or kencing boleh cuci macam biasa cuma jangan terdedah dgn bahan kimia mcm2.

Sy sunat bby girl waktu umur bby 30 hari .. Alhamdulillah bby tak nangis pun waktu sunat. Penjagaan tak teruk pun.. time mandi bila cuci bhagian private part, pelan2 je cuci.. Time pakai tisu basah pun hati2 lap bahagian tu.. bby okay takda demam takda merengek..

sy cebok mcm biasa cuma slow² sket. doc pesan jgn letak sabun di private area. tu je la. tp baby sy xde apa² pendarahan pn so sy jaga mcm biasa je. sehari je saya elakkan kena sabun. baby pun xde meragam/demam apa². nangis pun idok masa kena sunat 🤭

anak sy lepas khitan tak demam pun. alhamdulillah. sy khitankan anak dekat klinik swasta, alhamdulillah sekejap je prosesnya.. setakat luka kecil tak perlu letak sebarang ubat luka.. nt doc yg jalankan khitan tu akan explain cara penjagaan selepas balik rumah..

hai too. my baby sunat umur 3m. alhamdulillah tak demam and baby tak nangis masa sunat. Takde apa perlu jaga sangat. Saya mcm awak juga first time risau nak jaga. Tapi bila dh lalui takde apa sgt 🤣

hi awak, sy sunatkan baby masa usia baby 2m++. alhamdulillah baby xde demam pape. doctor ckp cuci mcm biasa. xperlu boh myk atau ubat. xperlu jaga pape pon awak.

baby saya sunat awal dlm Hari ke 10 lepas habis kuning kt kk terus saya pergi klinik sunat alhamdulilah ok baby X demam Dan X de ape2 infection pom..

mula2 sy plan nak sunat ank sy umur 2 minggu tpi ank xsihat. skrng umur dah 3 bln still jumpa pakar. doakan ank girl sy cpt2 sihat ya kwn2.😊

alhamdulillah pengalaman sy.. baby xdemam dan cepat sngat smbuh.. xad nangis2 lepas je sunat