Alahan teruk

Hi Ibu². Skrg sy mengandung anak no 2. Esok cukup 11minggu. Esok juga nak buka buku pink. Tapi sy alahan teruk sgt². Tak lalu makan nasi , tak boleh bau bila masuk dapur , bau sabun² mandi , bau shampoo , makan je muntah , tak makan pun nk muntah , sakit kepala , nak baring jeee , badan pun rasa lemau lembik je 😭hanya mampu minum air kosong , folic acid & makan biskut je. Anak sulung dlu perempuan , takde alahan lgsg , yg ni je masuk 4minggu terus alahan sampai skrg 😭😭😭 Berat badan msa 4minggu 73.5kg , skrg berat 70kg . Ada tips tak Ibu² boleh share dgn sy 😣

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

try mkn buah.. sy dulu mkn buah mangga nk hilangkan rase muntah tu.. alhamdullilah.. hilang la sikit.. masa awl trimester berat sy turun 4kg.. skrg dh trimester 3 berat naik banyak pulak.. 😅😅😅

2y ago

Tulaa. esok bru nk buka buku pink , nak try minx. X larat jugak asyik muntah jee 😅 Tq yer awk 😘