Alahan teruk

Saya mengandung anak kedua alahan kalini teruk sikit dari anak first. Bukan takkat muntah je, bau makan tu... Tgok lauk makanan lalu kat FB pon boleh loya. Skrg ni mmg kurang dha makan nasi. Dok makan buah ja tu pon kadang muntah balik 🥲 ada tak yg tau macam mana nak buat. Lapar dah perut ni bila makan asyik keluar balik #serius #anakkedua #alahan

10 Balas

Saya makan ubat tahan muntah dari farmasi. Minta yg safe utk preggy mommy. Pagi2 selalu sy makan cereal, lepas tu terus mkn ubat. Kalau tak makan ubat tu mmg mual, pening, lapar sgt tapi bila makan je tak lalu makan. Terus rasa mcm nak stop makan tapi lapar sgt.

Samaa, sy pregnant anak first. Morning sickness pagi pagi mkn or tak mkn akan muntah, perut bunyi sbb takda selera nk mkn, setiap mlm menangis sbb lapar tapi tak tahu nk mkn apa. Semoga kita terus kuat ye demi baby 🤲🏻

3mo ago

Cuba makan makanan yg tak berbau, saya makan roti sbagai alas perut tapi tu pon tak kenyang mana la. setakat alas perut ja

kena teruskan makan walaupun muntah. blh cuba tukar menu lain. sy mengandung ank 1st pn sama...tp mkn tetap kena makan. kalau tak makan mmg akan penat sbb xde tenaga. saya alahan sampai dekat nak bersalin.

sama la cm sya tgok nasi xd selera perut smpai dah pedih mcm xmkan bhari² buntu nk buat cmne xtaw nak mkan apa 😭 muntah pon xd isi asik kua air liur je lebihnye

sama. anak kedua alami ni jugak. berat turun mendadak. risau kadang makan buah pon rasa nak muntah balik. 😢

3mo ago

saya makan roti dgan biskut utk alas perut. bila makan roti tak terasa sngat nak muntah balik tu .Cuba la

Saya pun sekarang anak kedua, sama keadaan mcm sis. Nasi tak boleh telan, makanan lain pun sama 😭🤮

kena jugak mkn sikit puan...mkn mee ke atau apa2 yg boleh masuk...

3mo ago

Sama takda selera makan. Dah nk masuk 7 minggu. Berat badan makin turun sbb makan sikit

Ini adalah sy ketika 4-6weeks.. selera makan mmg kelaut..

buku pink buka masa bape minggu ye

3mo ago

10 minggu boleh buka dah

Awak week brp skrg?

3mo ago

Sy baru nk masuk 8 week. Kadang x selera juga nasi. Tp lauk makan je. Ikut tekak juga kadang2 . Jd x tentu selera 😂