Alahan muntah

Hi mommies, sy skrg tgh pregnant anak ke 2 & baru trimester 1...masa pregnant anak no 1 sy tak ada alahan..tapi kali ni teruk pulak alahan sampai kan tak boleh nak makan apa2.. Asal makan je tak sampai 5 minit keluar balik... Ada apa2 tips tak utk kurangkan loya? Dh dekat sebulan tak makan nasi, risau baby dlm kandungan tak cukup zat...😔

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Hai sis. Saya pun saya bru pregnant first trimester. Klu tak bole mkn nasi jgn paksa tau. Mkn benda lain, bubur atau oat, oat tu awk potong buah buahan masuk skli dlm tu. Tak apa tak mkn nasi yg penting perut kita ada isi untuk baby. Sama mcm saya sis. Dah tak boleh buat apa sbb tak dpt mkn nasi, rasa sedih, tp saya cuba mkn something yg lain badan ni boleh terima. Nanti second trimester insyaallah ok dan boleh mkn mcm biasa..

Baca lagi
2y ago

Tq sis..InsyaAllah nanti sy cuba..😊

VIP Member

Sama sy pon ritu teruk alahan...sy amalkn jus Mamariam...cuba laa sis kot2 serasi

2y ago

Aah alhmdulillah ..semakin baik n rse bdn btenaga sikit