Share pengalaman bersalin

Hi ibu2. Share lah pengalaman bersalin ibu2. Apa tanda2 ibu nak bersalin? Berapa weeks ibu bersalin? Dan apa tips ibu buat untuk cepatkan bukaan? Meh share 😊

17 Balas

sakit contraction tapi baru 29w so baby prem la.. pegi hospital cek bukaan dengan HO baru 1 cm pastu datang pulak MO dah 2cm sekali Specialist datang cek 3 cm pulak maknanya bukaan selang 4-5 minit je.. mybe sebab sebelum pegi hospital tu bole bersama suami lagi walaupon tengah layan contraction 😂 (masatu pikir kalau harini terberanak jugak dah kena puasa 3 bulan so baik ambik siap2)🤣