Pengalaman sakit mula2 nak bersalin

Ibu semua yg dah ada pengalaman bersalin, boleh tak share pengalaman mula2 sakit nak bersalin untuk ibu2 yg 1st time preggy ?

2 Balas

Contraction kerap, tp sy xpndai monitor... Jd sy usap2 perot & brckp dgn bby "adik, klau adik nk kluar dh, adik bg la tanda darah@pecah air ketumban"... Mlm tu pkl 1pg, kluar tanda darah msa kencing, then drive keta sndri g spital, smpai atas katil spital pecah air ketumban, trs tolak g LR.. Skit contraction 6jam, mak mentua yg teman dlm LR... Msa skit tu xpkiaq apa dh, misi pn sy marah...hahaha.. Tgh dk sakit tu, sy kata dkt mak mentua "mak xmau dh beranak, xmau dh"... Hehehehe

4y ago

anak pertama ker

Sy ad share skit kt wall sy..bolei bca klau sudi 😁💚

5y ago

thankyouu sis 😘