Meh share pengalaman bersalin..

Hye mummy2 semua.. Sapa yg pernah ada pengalaman bersalin, meh la share.. Saya dah 38 weeks 4 hari tapi masih belum ada tanda2 nak bersalin.. Harap2 tak overdue la.. Cuma perut rajin mengeras ..

4 Balas

bersalin 6 org ank sume awl..3 org 36 week..3 org 37 week..y baru ni sy cume rse x slesa je xde sakit..kbtulan g cekup kk..misi ckp kpale bb dh bwh sngt..blk tu sy g klnk swasta wt ve..doc seluk 4cm dah..tp xrse lngsung sakit..g spital doc cek 5cm..dlm 10 mnt mkn..doc pecah tuban..msuk 7cm bru rse cam segugut..dlm stengah jam besalin..skali push sgt2 mudah.. alhamdulillah rzki sy .tips sy..sy x pernah sebut sakit..xpernah pk sakit or pk ngatif..sy enjoy mcm xde pe2..dlm ati sy ckp sy nk jupe ank sy..ble contraction sikit dtg sy pk kelopak bunge terbuke..xlme lg ank nk kuar..mse msuk 35 week tu sy bnyk bejalan..mncangkung..naim trun tngge..snman kaki ke kaki..kayuh basikal senaman

Saya bersalin seminggu awal dri due date..kat rumah ada spotting tpi xsakit perut pun apa masa tu wat jalan itik da mlm still ada darah gak g hospital..Dr check da 4cm duk wad duk jap pastu da start rasa sakit perutt panggil nurse Dr dtg check terus bwk labour room..Moga Allah permudahkan bersalin sis..zikir selalu minta suami doakan☺

sy bukaan 6cm xrase apa.. lepas induce drip baru rase senggugut.. tp xmanageble lah sbb drip ni sakit tiba2.. lepas 30 jam drip baby terbelit tali pusat, kena czer.. sampai bilik operate tu maybe bukaan dah 8cm keatas, sbb rase baby meneran.. tp xpelah.. xde rezeki lahir normal..

Bersalin masa 40w1d, 2 hari 2 malam hadap contraction kuat tapi bukaan stay 3 4cm je. Last2 nurse bukakkan jalan 😁