Lapar malam

Ibu2 makan apa kalau lapar tengah2 malam? Sy selalu muntah malam. Lepas muntah perut pedih lapar. Nak makan biskut2 takut sangkut gdm pulak. Please share

5 Balas

kalau biskut kering takda sangkut gdm rasanya. saya selalu makan dalam 2-3 keping biskut, tu pun dah cukup untuk alas perut. puan boleh try jugak makan buah. buah feveret puan apa? kalau takda buah tu kat rumah, nanti boleh pergi beli ☺ kalau ikut cadangan saya, buah yang senang nak makan; anggur, epal & pisang sebab takyah kupas. kalau yang renyah sikit tapi sedappp macam jambu batu, mangga, buah salak, tembikai susu 😋

mcm sy dlu bila lapa mlm sy mcm biskut jacob cicah susu... kdg biskut keras @biskut lutut..ada spruh tmpt pggl biskut lutut..tu pun sedap dan cpt kenyang makan lepas cicah dgn susu pns...atau mkn kekcg pun ok juga alas perut...mcm sy slalu beli kekcang mix tu dkt kedai arab...nnti takde rs lapa lg .lena je tido..😉✌🏻mg dpmudahkan segalanya aamiin

minum susu, makan roti wholemeal. boleh try buah atau kekacang. cari biskut wholemeal jugak. makanan tinggi serat(wholemeal) boleh buat kenyang lebih lama

saya masa tak masuk 7bulan lagi misi ckp mlm klau lpar just mkn biskut je 2-3 keping buat alas perut sekarang dah nk msuk 8bulan mkn la apa pun😂

Sya klau lapar sya mkn nasi or roti klau x pun sya mkn meggi je

1y ago

Kalau lepas muntah memang seram nak makan berat2 sis. Nanti lagi tak boleh tidur. Dia nak keluar balik 😅