Lapar Tapi Xtau Nk Makan Apa

8wk skrg.. Slalu lapar.. Tp makan semua xlalu? dah makan nak muntah pulak.. ?

15 Balas

makan buah2an. makan sikit² tapi kerap. jangan makan banyak sekali gus dan berharap kenyang yang lama. nanti muntah. buah2an yang tak terlampau manis sesuai untuk isi perut. try jambu batu, buah lai, epal. buah jugak boleh kurangkan sakit kepala. saya buat macam tu. terisi jugak perut. awal² biasa la bagi yang ada alahan tak lalu nak makan. pape pon, boleh try cara ni. semoga diberi kesihatan yang baik. insyaAllah, nanti ada la selera makan tu. 😊💪🏻

Sabar ya sis..sy dr 4w selera mkn hilang..mkn paksa shj wlpn lpstu muntah..yes..mmg sentiasa lpr wlau sblm,semasa & slps mkn..tp xleh buat apa..skrg da 14w..dah xmuntah2..tp selera mkn masih tak ada lg..💪💪terus kuat ya..

4y ago

Sama skg masuk 19weeks still sntiasa lapar..even tgh mkn😂..smpi da xtaw nak mkn apa..

Bertahan sis.. makan buah.. kene ingat selagi ada rase camtu maksudnye baby kecik tgh membesar dlm rahim.. org yg tetibe hilang rase mcm tu mase first trimester maksudnye sth wrong dgn baby

4y ago

Ye btul tu.. 😁

Sabar sis. Itulah nikmat mengandung dan alahan. Sy dulu pun sama, mkn semua muntah, buah air kosong lun muntah jgk. InshaAllah masuk 2nd trim dh elok

4y ago

Tq sis💖 1st merasa nikmat ni 😍

Sma la sis..sy pn bru 8week..semua makanan tak lalu nak makn...asal makan jak muntah kn blik...makan buah pn muntah...sabar jak la sis...😊

normal tu sis.. sy pn mcm tu cume xdelah muntah2.. kerap lapar n xbleh mkn byk2.. kene ulang mkn byk kali..

4y ago

sis sediakan biskut atau buah klu lapar..

sama la saya sis..slalu lapar tp tktahu nk mkn ape...dh mkn mual plak..😅sabar la kita yee🥺

4y ago

Hehe sabar je la 😇

Sya pun smaa...lapar tp apa dmkn smua tak da rasa...byk mkn buah je..

4y ago

Btul.. Sama la 😊

Sama la kita sis, air liur berlambak dah ni,x tahu nak makan ape😌

4y ago

Bertabahlah kita 😊

Standby je buah2an dah siap potong, biskut2 kering bergula.

4y ago

Buah ape yg blh makan untuk trimester 1 ni...