Makan

Dah makan sebab lapar, tapi lepas makan muntah balik. Kadang sampai keluar kuning kuning, pedih perut. Ada yang selalu jadi mcm ni ke? ??

1 Balas

Normal. Tp jgn biar perot kosong sbb tu perot lagi berasid dan akan muntah balik. So mkn sikit2 tpi kerap kne pakse jugk mkn klo tk kesin laa bby xdpt zat. Asam2 jgn mkn. Dlu sy pon tgok nasi pon muntah. Sy mkn je mee sup ke bnde2 berkuah bru bleh telan sikit kuih2 ke kek ke mcm tu la meggi pon ade jugk mkn sbb dh xde selera sngt meggi je time tu yg leh msok tekak. Haha Tp nasi kdng amik jugak walau sesuap dua. Pstu topap mkn dgn buah ke sayur ke. Mcm tu laa.

4y ago

Tk pasti la pulak sis. Sbb sy minum ais xde pulak sakit ulu hati. Makanan minuman mmng kene try and error . Apa2 mknan Try mkn sikit dlu . Sis jgn bedal minum/mkn bebnyk terus. Huhuh sbb kita tk thu penerimaan bdn kite time preggy ni mcm mne.