makan pastu muntah, tapi lapar

hi mommies, sy first time pregnant, baru masuk 7w, tp kerap sngt muntah. sy takut nak makan apa2 tp lapar. apa yg sy perlu buat?

1 Balas

sis mkn sikit2 tp kerap.jgn bg perut kosong.elak mkn pedas..berminyak..berlemak sbb tu y blh bt rasa loya.blh mkn mknn Sunnah buah2 kering cam buah tiin..kurma n lain2.biskut ambik y x Manis..mcm Jacobs tawar..klau y oat pn ok.sis kena try n error pasal mkn ni.klau blh mnum susu..minum lh..ambik buah2 segar ke.