nak tanya pasal obimin pluz

Ibu2 or bakal ibu kat sini ada x yg makan suplimen OBIMIN PLUZ???..obimin pluz ada fish oil omega3 , elok utk perkembangan otak bayi..saya tgh keliru nak beli obimin biasa atau obimin pluz..sblm ni saya mkn zincofer, tapi x ssuai..doctor suggest beli maltofer, tapi banyak farmasi xde maltofer tablet..yg ada obimin..

10 Balas

Sy buat check up dua² klinik swasta & kkia. Dr.swasta bg vit. Similac Promilet. Tp tablet ni agak besar, susah nak telan, asyik termuntah sj sbb sangkut kat tekak. Lepas tu sy buat buku pink dekat kkia, nurse bg New Obimin. Sebab vit. Sebelum ni susah nak telan, sy try pula Obimin tu.. baru 4 hari makan Obimin, setiap hari sakit kepala pula 😭.. akhirnya sy smbg makan semula vit Pramilet tu...

5y ago

😅 kan ..bukan main besar tablet similac tu.. 2kali ganda size New Obimin yg dpt dr kkia. Sampai belah 2 pn lagi susah nak telan sebab permulaan dah tak licin.. last2 sy telan dengan air yg banyak.. itu pn kadang berjaya kadang sangkut jg 😂

Ape2 berkaitan ubat, makanan, masalah time preggy better tnye nurse or doctor yg check kte.. Diorg lebih tahu keadaan bdn kte cmne.. Setiap org xsme kesan nya sis.. Pengalaman org pon berbeza2. Kte just bole amek as pelajaran je.. Nk apply kt bdn kte sndri better tnye doc.

if apa yg dimakan, xserasi dengan badan, better sis rujuk doc/nurse yg checkup sis.. sebab xsama setiap org... if saya, saya inform nurse makan obimin hb xnaik..so saya tanya suggestions suplliment..nurse suggests maltoper

Sy mkn obimin pluz..setakat ni ok.mse awl peknen ritu kk bg 4 serangkai smpi 4 bln kandungan pastu mintak tuko bab nk mudah mkn sebijik jer sng..hehe..alhamdulillah semoga ok

Biasanya yg mkn zincofer ade mslh hb low. Jika xde mslh bole amik obimin @ obimin pluz. Ni yg sy tnye doc mse appointment kk. Now sy consume obimin pluz

Saya pun tak boleh makan zincofer. Lepas tu doktor bagi obimin biasa, elok je makan sampai sekarang. Try dulu obimin biasa tu sis

Cuba check dgn dr dulu and get the doc advice. Highlight kt doc yg apa dia recommended tue susah nk cari. 😁

Sy tak tahan obimin pluz, mkn jd pening sgt.. so sy tukar iberet..

5y ago

Sorry nk tye, a bit sensetive.. sis mkn iberet najis jd warna hitam x, sy takut nk mkn sbb sy mkn ritu jd cmtu.. sy minggu depan g kk baru nk tye

Sye kk bg obimin wrna pink

Me.. yg warna pink kann..