Makanan Pantang

Hi Ibu yang dah bersalin, saya perasan sekarang lauk pantang macam sama je dengan lauk yang kita makan sebelum bersalin. Betul tak? Kalau contohnya, czer kena pantang makanan juga ke? Lauk apa yang boleh dimakan untuk orang pantang czer ya? Tolong kongsikan please!

3 Balas

selagi awak tak de alergik dgn apa2 makanan awak boleh je nak makan. yg penting berkhasiat. lengkap protein+carbo dlm mknn awak. sy share table dr KKM sendiri. dan awak juga boleh dpt info bermanfaat dr page fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share pemakanan semasa pantang tak kisah la bersalin ceaser atau normal. dkt page doctor awak kena search cari sikit la sbb posting tu dh ke bawah. nak ilmu tak boleh malas2😘

1y ago

Alhamdulillah, betul tu awak. nak cepat baik kena ambik protein, carbo yg cukup. bukan dgn kita catu makan or minum air. nk sihat kita amalkan suku suku separuh. bukan itu tak boleh mkn ini tak boleh makan. that why ramai mommy yg selalu nmpk letih, tak bermaya

Saya czer jugak, makan oren & epal merah. Luka cepat kering. Now tinggal jahitan yg hujung je. Then ikan, ayam (depends, kawan saya rasa gatal), daging buat bakar/sup/steam… sayuuuuur & air.

depends pd badan