lauk pantang

assalam mommy².. nak tanya, lauk pantang apa y sesuai utk ibu czer n anak jaundice?

2 Balas

makan ikan haruan dan ikan siakap steam, sup sayur campur, daging goreng, sup ayam. Sedapnyee lauk berpantang. Mmg waktu berpantang makan lauk ni pun da cukup. Buah oren mesti kena ada , mudahkan tempat cser tu pulih. Utk baby jaundice, ibu jangan makan yg ada kunyit, halia, lada hitam, jamu, segala jenis herba² jangan makan. Nak turun kan kuning baby, saya amalkan minum susu kambing pagi dan malam, dan kerapkan susu anak, pukul 2,3,4 pagi tu jangan miss bagi susu kat anak. Itu timing susu badan pekat dan banyak. Semoga dipermudahkan segala urusan awak! Santai² jaa dalam pantang, dan senyum selalu jangan stress, mudah susu badan kluar dengan banyak 🤗🤗

5y ago

tq mommy😊...Allahumma amin...syukran atas doanya💕

Jgn mkn ikan haruan2.. smua yg brkenaan dgn haruan2 ni jgn mkn.. Dlu sya brpntang sya akn mkn sup ayam kmpung shja.. 1bulan lbih mkn tu.. jgn mkn2 yg ada kunyit klu baby jaundice..