Sy nk tye lh momy2 dlm ini lauk pantang

Untuk ibu bersalin czer ape yg sesuai mkn ye sbb sy pertama kali bersalin

2 Balas

saya pantang czer tahun lepas .. first mom juga, n dijaga oleh ibu saya .. saya xthu ibu pantang czer yg lain jaga mkn mcm mana, tp ibu saya mmg hidangkan saya ikan bakar je sis hari2 .. atau ikan air asam mcm Tu klau nak kuah2 .. ikan bakar pun minyak sikitt je, xboleh byk sgt minyak sbb mmg ada effect jahit tuu .. bykkan sayur, lobak putih, lobak merah n sayur hijau .. buah oren mmg bantu cptkan penyembuhan luka .. ikan klau boleh cencaru atau tenggiri je, bukan sebarangan ikan .. klau nak tuka, ikan bilis .. air msak jgn kurang .. alhamdulillah hbis pantang 44hari mmg rasa Segar dah badan, xde sakit2 dah ..

2mo ago

saya x sure sis, tp pelaling mmg saya x mkn lgsg time pantang .. 😅 boleh cuba dulu, klau xde gatal2, okay boleh mkn .. so far saya mkn 2ikan tu mmg xde rasa gatal .. sbb tu continue je mkn smpai muak la 44hari Kan

apa2 yg awak tak ada alahan, boleh makan. banyakkan kunyit + black pepper dalam masakan untuk bantu luka cepat sembuh. vit C pun ambil tiap hari.