Helpplease

Hi ibu. Ada tk tips cepat bersalin? Sy dh 38minggu1hari. Baby taknak keluar lagi. Saya taknak overdue. Boleh share tk? Sy dh buat senaman squat, kupu kupu , byk berjalan. Tp xturun tanda lagi.

11 Balas

Saya pun masa 38 weeks takda tanda lagi, elok pi office lagi naik turun tangga 😬🤭 tapi baby taknak keluar lagi.. dah sampai due pun takda tanda lagi.. Dr bagi extend lagi seminggu. Dah hujung2 tu mcm2 pulak ngidam itu ini, lepas da dpt makan semua baru pujuk2 baby suruh keluar.. mlm tu pecah ketumban, esoknya baby keluar tanpa induce (40w4d)🤱🏻

Sebabkan saya ni terlampau active sgt, baby keluar awal 35w. Yang saya teringat smgu sebelum tu, saya asyik kemas rumah, lap dapur cuci toilet. angkat katil pun ada. Pastu kerap bersama suami lepas dalam. Tau2 sakit contraction bukaan da 4cm

2y ago

Takda tanda apa pun, cuma leaking je. Seminggu tu adalah perut kerap mengeras je. Tapi ye saya mmg kerap berjalan, buat kerja rumah, bersama. Pukul 10 contraction dtg, pukul 12 da keluar baby. Alhamdulilah mudah sgt, 2x teran.

kalau sy baby 1st and 2nd saya takde senam2. tp mggu tu sy kerap bsama suami . alhamdulillah tak over due. yg baby no 3 ni lg 4mggu nk kluar. santai2 dulu 🤭. moga d permudahkan sis

2y ago

wajib awak 🤭 . itu pun mebantu jugak

saya dh 38minggu 4hri xde tanda lagi ni sis inshallah harap baby keluar cepat dn sihat je due saya 3/9 kalau xde tanda dan baby xkeluar kena induce on 3/9 serah diri 2/9

saya nak 39w3d ada keluar lendir 2 hari tapi sikit saja sakit pinggang belum ada lagi

Bykkan bersama dgn suami 🥰🥰 dn mencangkung Semoga berjaya

2y ago

Yepp ☺️☺️

cuba tgk utube the keto family.

doc xde bg tarikh ke utk masuk wad

2y ago

Eh xde. Sbb due sy 6/9 sy pon xde gdm ke apa.

sy minum raspberry leaf tea

Sya 40week bru klua😄..