tlg share tips bukaan jalan overdue

hi semua. sy dh warded 4 hari admit sbb gdm diet control. xleh lebih due. tp dlm 4 hri hanya 3cm je jalan. bole share tips tak mcm mna nak bukaan cepat. dh buat semua senaman & bnyak berjalan. xjd juga🥺 tlg smua#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sya masa pi hos bulan lepas sbb kontraksion,jalan dh buka 3 cm. tpi x boleh admit lgi sbb kena tunggu wad kosong. so,sambil dduk menunggu tu,saya buat senaman kupu2 kt krusi. sbb kontraksion dtg selang 10 minit2. dari pagi jam 8 dok layan kontraksion atas krusi,stress sangat tunggu,n dah xtahan dah sbb sakit sangat. jam 5 petang tu Bru la admit Bru dpt masok wad Tapi xsempat masok sbb ketuban dh pecah. cek jalan dh 5 cm,ketuban pecah,kontraksion menyerang tanpa henti2,trus rsa nak meneran. nurse cek jalan dh 7cm. kelam kabut nurse. hampir2 nak bersalin dlam lif sbb dah xtahan sgt. nurse dok pujuk xbagi push. tpi saya mmg dh xleh nak tahan,sbb baby yg xsbr nak kuar,ngam2 sampai lb,saya teran abis2. kuar la seketul baby boy. xsempat nurse nak pasang ctg,xsempat nak induce,x sempat nurse prepare katil kt lb.🤣

10mo ago

mudahnya...apa tips

-bykkan berjalan -bersama suami -beri ransangan di puting -pujuk baby -jalan itik