Bersalin pada 38 minggu due date 8/9 gdm on diet

Hai ibu² semua, sy dah selamat bersalin pada 28/8/24. Bersalin kali ni sgt mudah bg sy. Turun tanda pecah ketuban pd jam 12am, masuk labour room jam 4.30am, pd 5.40am selamat bersalin secara normal. Tips sy bykkan senaman kupu², jalan itik, gelek pinggang, deep squat. Bukaan jalan inshaAllah cpt bila selalu buat senaman. Semoga berjaya ibu² semua yg bakal melahirkan nanti.🥰#gdmondc #bersalinnormal

1 Balas

masa dapat tanda tuh ada rasa sengal2 tak bahagian punggung dan pinggang ?? saya dah kerap sakit .. tapi anak masih aktiff lagi . saya dah 37minggu 6hari dan duedate saya 14/9 . saya firstmom jadi saya tak tahu rasa macam mana .

3w ago

pinggang sy mmg sakit sis since 36w lagi. siang tu perut sy kerap mengeras tp jarak masa yg jauh 30minit sekali atau sejam sekali. jd sy takde la ke pac. sy teruskan buat senaman ringan je. tak sangka pula mlm tu pecah ketuban..