Helpplease

Hi ibu. Ada tk tips cepat bersalin? Sy dh 38minggu1hari. Baby taknak keluar lagi. Saya taknak overdue. Boleh share tk? Sy dh buat senaman squat, kupu kupu , byk berjalan. Tp xturun tanda lagi.

11 Balas

Sebabkan saya ni terlampau active sgt, baby keluar awal 35w. Yang saya teringat smgu sebelum tu, saya asyik kemas rumah, lap dapur cuci toilet. angkat katil pun ada. Pastu kerap bersama suami lepas dalam. Tau2 sakit contraction bukaan da 4cm

2y ago

Takda tanda apa pun, cuma leaking je. Seminggu tu adalah perut kerap mengeras je. Tapi ye saya mmg kerap berjalan, buat kerja rumah, bersama. Pukul 10 contraction dtg, pukul 12 da keluar baby. Alhamdulilah mudah sgt, 2x teran.