Bubble tea

I really like to drink bubble tea almost everyday.. is it okay if i drink it often? I’m 7months pregnant

13 Balas

Mestila xbole knowing yg bubble tea tu mmg tinggi gula..and tu pun bukan minuman sihat lagi2 utk ibu yg prgnt. So kalau nk minum tu ingat2 sikit kat yg dalam perut tu jga ye. Jgn ikut sedap kat tekak sendri je..

5y ago

Ye. Bubble tea sgt tinggi kandungan gula. 1bj bubble tu dah brpa % gulanya kota makan bukannya 1 tp 40±bj. Sya xminum pun ada kencing manis. Tambah kalau minum? Nak minum boleh td jgn addicted sgt gara2 benda tu viral kita yg dpat or tmbah penyakit. Alhamdulillah masa pregnant aritu xteringin langsung bubble tea 🤲🏻😅 Kalau tak jenuh awak, kena ikut diet control kalau xcontrol kesian baby n awak pun sekali kena berulang pegi checkup. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 😊 **sy ada kencing manis masuk 38+weeks nurse doc pantau spya kandungan baik2 sj. bby xboleh besar sgt doc ckap baby besar takut xboleh bersalin normal sbb anak 1st. Alhamdulillah sy bersalin normal awal 5ari dr due berat baby 3.33kg tu pun doc kata berat girl. Tp ramai org kata boy sbb besaq 😅

Nurse ada juga bgtu tea x baik diminum sllu masa hamil, sbb boleh myebabkn hb drop.

kalau sekali dua je tak jadi masalah...jgn everyday as it contain too much sugar

Common sense.. xpregnant pun mana boleh minum bubble tea banyak2 -.-

Gula tinggi.nti bole kena tekanan darah tinggi pd akhir kehamilan..

Sy minum pon share ngan husband..skali je la sbb nak merasa..

Gula tinggi dan tea ada caffeine

Gula tinggi tu dear. Tak bagus.

No.. Nnt kencing manis.

Gula tinggi tu. 😅