drinks tea in early pregnancy

hi all..im new here...may i know is it ok if i drink a cup of tea in early pregnancy? i know tea in a group of cafein but im need some refreshment such as hot tea. (im not coffee drinker)

6 Balas

saya minun teh oke. tapi bila g klinik utk cek Hb, Hb saya low.. dan nurse pon tanya saya adakah saya minum tea atau coffee, saya cakap saya minum teh.. dan nurse cakap teh ni boleh turun kan Hb awak.. tapi saya still minum je, cuma jangan kerap dan amalkan minum jus buah ,mkn kurma untuk stabilkan Hb balik.. Tu pengalaman saya ..

5y ago

Sy mnum tea HB sy biasa je. Bkn ikt owg kot

I drink tartary buckwheat tea. it's caffeine free and can lower blood sugar. can also prevent edema..

If u dnt facing any issue with low hb. Then go for it. Me also drink tea everyday. 😂

5y ago

sama2 😁

try chamomile tea.. best..

If lemongrass tea ok x?