Breast membengkak

I fulltime bf baby dah nak dekat 6 bulan, tapi suddenly 2 hari ni my breast sebelah macam bengkak secara tiba2. Nak kata bengkak susu macam bukan sbb selama ni okay je I susukan baby dan tiap hari pun still pum. Bengkak sampai urat timbul. Mengharap all mommies yang pernah alami atau tahu tentang ni share pendapat, sakit bengkak tak tertanggung rasanya.

5 Balas

Yg ni sya tau,,nurse ada cerita..bengkak sebab ada baki susu sumbat kat dlm tu dah keras,kemungkinan akan kena operation kalau tak sembuh,sebab tu kalau nak berhenti kan bf mesti beli ubat kat pharmacy stop bf kata nurse..

Mcm sy.. Even fully bf pn.. Bengkak sbb susu stuck sitj pastu de jangkitan

4y ago

Jgn brenti bf tau.. Syg kat bby

cubs letak kubis n tuam dgn air suam

Awak mengandung lagi ke? Huhuhu

G klinik sis.. 😅