LEFT BREAST PAIN

Salam mommies. I nak tanya if ada yang experienced the same as mine. Apa you all akan buat? Selain go to clinic. I perasan few times i akan dapat rasa left breast pain. Nak kata bengkak susu, tak. Sbb breast tak bengkak and no lump or anything. Tapi rasa sakit dia mcm bengkak. Baby kerap je menyusu, and pump pun selalu. Tapi akan ada time i sakit sampai demam menggigil. Bila start rasa sakit tu, i mmg boleh agak akan demam lepastu. Dah pernah pergi clinic, doctor just advice maybe infection and so on. & bagi antibiotic. Still the same.. maksudnya dalam sebulan mesti ada sekali jugak kena. Tahu tak apa punca dan any tips utk kurangkan rasa sakit?

4 Balas

Awak, dapatkan option di klinik lain pulak. Pergi women's health clinic. Jangan pergi klinik biasa tau. Dari apa yang awak share, simptom macam bengkak susu except no lump or swollen. Kalau saya terskip jadual susu, rasa macam tu la. But lepas dah urut, tuam, marmet dah okay. Paling lama saya kena 3 hari sampai demam.

Same goes to me. Tengah sakit teramat breast kiri. Cuma anak saya dh tak bf, 4 tahun dh dia.. stop bf masa 2 and half. Sepanjang bf tak pernah sakit. Ni first time rasa..

1mo ago

So apa you buat ya? Sakit tuu. Even i pun sampai demam menggigil package sekali migraine 😭 cuba mandi air panas pun time tu je lega.. after that rasa balik.

Hi, mommy. Awak dah okay ke?

2w ago

Risaunya. Ada pergi further checkup tak lepas tu? Dah cuba minta advice from lactation counselor?

try tuam breast