Zincofer

Hye semua .. nak tanya saya skrg kne tukar ubat .. makan zincofer .. lps makan ubat ni je mesti mual dan muntahh .. xpe ke ye mcm ni .. risau sebab dulu makan obimin xde plk muntah . Ni setiap hari makan mesti muntah balik after 30mnt .. lps keluar tu cergas plk saya x rasa nk pitam ke apa . Ada x siapa2 mcm ni .. Terima kasih

4 Balas

Memang simptom makan zincofer macam tu. saya tukar makan zincofer waktu siang ke waktu malam sblm tidur. Senang. rasa pening mual, terus tidur. 😁

try ambil dengan jus oren sis. saya tak boleh nak telan zincofer dengan air masak. rasa hanyir. 😅 dengan jus oren alhamdulillah, tak ada dah bau tu.

5y ago

Sy minum dengan air oren pon x boleh .. sis makan ubat sebelum makan atau selepas mkn ye?

Sis sama macam saya😅😅setiap kali makan mesti muntah blk lps tu cergas ..

Try ambil dgn jus oren / ambil sblm tdo..