Muntah bila makan ubat

Sape ada pengalaman makan ubat zincofer, lepas tu jadi alahan semula. And muntah2 teruk? Sebab sy makan ubat zincofer je mesti akan muntah. Makan ubat iberet xada pula masalah ni. 😌 #tanyaaje

11 Balas

sama dengan saya, masa anak first mmg muntah2 kalau mkn zincofer tu, pastu doc suggest iberet terus okay, sec prgnt skrg pun ttp iberet🤭

5mo ago

tu la. maybe kesan zincofer ni lebih kuat dari iberet mungkin. ramai xserasi dengan zincofer ni 😄 sy baru makan 4 biji je. tapi mesti akan muntah tiap kali makan. hari tu minum air gula pun boleh muntah sebab malam tu makan ubat zincofer huhu.

zincofer memang akan muntah kalau minum dgn air kosong..kena minum dgn air Sunquick kalau xnk tukar ubt lain

5mo ago

oh gitu. sebanya xlama lepas makan ubat zincofer memang terus muntah. xserasi agaknya

Samalah. Lepas makan ubat bila sendawa rasa macam hanyir ikan/berkarat 😣😣 doc ajar makan sebelum tidur

5mo ago

eiii, yeke? tadi sy baru pi kk tukar ubat zincofer ke iberet. sebab makan iberet tu okay. lagipun sy ni problem dengan hb. hb atas pagar je. huhu

Saya makan vit c klinik ja pun muntah belum ubat lain 😅 last2 tak mkn pun, beli buah makan buah ja

5mo ago

Ya betul2, 😊

Saya mkn ubat zincofer haritu muntah2 pening. Pergi klinik mintak nurse tukar ubat lain

5mo ago

tu la betul tu. makan ubat yg warna coklat tu pula kena minum dengan air manis. kalau x, xlepas nak telan.

sye xboleh mkn zincofer, muntah2.... sye tukar ke iberet.... serasi dgn sye

5mo ago

yup dah kasitahu nurse ☺

Saya pun zincofer juga,saya minum guna air sunquick oren so far ok xmuntah

5mo ago

oh tq sis. akan cuba mcm ni pula ☺

Sama. Saya pun tak boleh zincofer. Mesti muntah. Nurse tukar ke iberet

5mo ago

tu la. kenapa eh jadi mcm tu? xserasi gamaknya. huhu.

sy xboleh telan ubat KK , sy mkn obimin beli dekat farmasi

boleh ckp dgn nurse utk tukar... kebanyakkan org mkn tak serasi

5mo ago

yup. memang kena tukar. petang ni inayaAllah sy ke kk untuk tukar ubat. ☺