Makan zincofer jadi mual dan muntah

Macam mana nk hilangkan rasa mual dan muntah yea lps makan zincofer ? Lps makan zincofer nie mesti sy rasa loya and muntah lps tu. Kadang rasa fobia nk makan

11 Balas

Nurse tmpat saya suruh mkn ngn air limau, dia kate syg klu tukar ke jenis lain sbb zincofer ni paling complete .. Jadi saya mmg standby air oren peel fresh tu je dalam peti sjuk.. Bru boleh telan ubat dan control vomit.

Nurse KK ajar sy cara mkn zincofer selepas 2 jam mkn & sblm tdo. Minum air jus orange @ sunqiuck tanpa gula. Alhamdulillah tkde rse muntah dh lps ikut cara dia bagi

Sya haritu mkn zincofer..tk thn rasa mual..perut kosong pun.. Muntah air kosong..pening lagi..skrg nurse dh tukar ke iberet.. tp hb lambat nk naik...

bagitahu nurse kalau ada symptom, nanti biasanya nurse akan tukarkan ubat. Saya selalu minta ubat yg ada 4 jenis (vit c, iron, vit b complex, acid folid)

mintak tukar ubat kat kk . saya dulu makan zincofer pun macamtu . saya mintaj tukar ubat . nurse bagi maltofer best . kunyah jee flavour chocolate

mcm sy mkan sbelum tido .. minum dgr air sunquick lpas tu mkn plk buah oren .. alhamdulillah takde rasa nk muntah atau mual

2y ago

air sunquick tu bancuh dia dgn air je ke ? ada kena letak gula tk ?

kalau saya msaa mkn mmg rsa loya lps mkn tu saya cri gula2 atau gula2 masam mkn sbjik.. pastu dh xrsa loya lg

sy mkn sblm tido. pastikan 2 jam sebelum tido tu perut kosong. kalau mkn siang mmg muntah.

Mkn sebelum tidur. Tak pun minum air masam lepas mkn zincofer

mkn 2 jam lps mkn..n makn dgn air limau..