Makan zincofer muntah

Salam ibu2. Saya nak tanya. Saya dah 13w. Baru ni ada tukar ubat dr obimin ke zincofer. Tapi saya tak boleh nak makan zincofer tu. Kalau makan je mesti muntah sampai 2 3 kali. Sampai tak larat dah rasa . Ada boleh ganti ubat lain ke ye. Sebelum ni makan obimin okey je. #ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

Kenapa tukar ke zincofer ye?

2y ago

sebb dah 3 bulan. 1-3 bulan makan obimin. 3 bln ke atas kk akan bagi zincofer. macam tu la nurse cakap dengan saya