DILEMA

Hye saya tengah pregnant anak pertama. Due saya 24 July ni. Saya dalam dilema nak berpantang kat mana. Mak saya masih ada tapi mak saya ni dah 68tahu, dah tua, saya mcm xnak susahkan mak saya jaga saya dalam pantang dan dalam masa sama saya ada persilisihan faham dengan mak. Saya dah mintak maaf dah dan mak ok je. Tp dekat anak2 lain mak masih bercerita yang dia makan hati dengan saya. Saya xde pengalaman jaga baby dalam pantang. Patut ke saya pantang sendiri je. Suami saya suh saya pantang kat rumah mak dia je, sbb mak dia duduk sorang je, tapi mak dia pun tua dah saya xnak susahkan MIL saya. Lagipun orang kata pantang rumah mertua ni susah kan. Suami saya kerja dan selalu outstation, jadi susah nak jangka sama ada dia bolehbjaga saya sepenuhnya atau tak kalau berpantang sendiri. Mohon bagi pendapat dan kata2 semangatm terima kasih

1 Balas

Hi Puan. Macam mana keadaan puan sekarang ni? Dah selamat bersalin ke ya? Diharap puan dan bayi dalam keadaan sihat sejahtera amin😊

4y ago

Alhamdulillah baby dah 3bulan pun. Saya berpantang sendiri