kulit baby sedikit gelap ade tak losyen,sabun baby yg boleh mommy suggest

Hye mummy semua Anak sy sedikit gelap.. Tp itu tidakla masalah Besar bagi sy yg penting sentiasa sihat walafiat..cuma sbg ibu teringin Juga nak nmpk cerah sikit pun jdikla..ehehe..nak2 bby girl😍tq mommy semua😘😘

kulit baby sedikit gelap ade tak losyen,sabun baby yg boleh mommy suggest
34 Balas

Pada pendapat saya x perlu putihkan kulit anak, kecik lg tu, y besaq pn bahaya putihkan kulit ni.. Nak tanya la mak ayah adik ni putih gebu gebas ke.. Kalau x mmg dia ikut gen mak ayah dia jd xperlu nk putihkan, adik ni pun comel dan sihat walafiat je sy tgk, bambam lg..

4y ago

Kalau mcm tu dia ikut gen ayah dia.. X putih x mengapa asalkan dia sihat.. Org2 zaman sekarang taksub sgt dgn putih tu cantik gelap x cantik, y blh sebabkn org berkulit gelap tidak ada keyakinan diri.. Semoga kita x tergolong dlm golongan tersebut.. Kesianlah kat org y berkulit gelap.. Sbb tu ramai anak2 muda sekarang bt injection utk putih, ramai founder2 buat krim pemutih y kita tidak tahu apa bahan y ada dlm tu y boleh memudaratkan kesihatan anak2 muda kita.

Klu genetik gelap, mmg xdpt dah nak cerahkan sis... Yg ptg kulit anak sihat dah ckup la.. Wujudkh losyen pencerah kulit utk baby? Klu wujud, sy x percaya losyen tu selamat utk baby. Kdg2 waktu baby, mmg kulit dorg agak gelap sedikit tp nnt pndai berubah jg bila anak smakin bsar.

4y ago

Tak jugak.. Saya dan husband cerah..parenta kami pun cerah... Tp bby agak gelap.. But for me tak kisah janji anak sihat 🌹

Kulit anak ni ikut genetik mak ayah, ok je kulit gelap selalunya lebih sihat.. lagipun baby ni comel. Dari anak saya putih melepak kena nyamuk sikit terus jadi parut.. lama pulak tu nak hilang, lagi2 balik kampung habis muka badan dia

4y ago

Ye.. Alhamdulillah anak sihat walafiat Tq 🤗🤗

Ank msti la ikot wrne mak ayh die... Klau cerah mak ayh die, cerah jgak la anknye, klau gelap ye gelap jgak la anknye...🤭 Its normal la sis, wrne kulit ank awk tu dh ok dh...comel la mcm tu

4y ago

Ye mestilah ikot waena kulit mak ayah die Anak susuan sy ni mak die putih ayah die hitam..tapi xkisah sgt pasal gelap tu sihat tu dh cukup bersyukur tqq

Sis jgn try tau bende2 pemutih ni on anak.. mostly ada kandungan bahaya.. buat apa cerah tapi organ dalaman rosak.. tukar mindset pls.. sy tgk anak sis comel je

4y ago

Ok mommy tq atas nasihat

Tak perlu putih sis...mcm ni pun dh comel dan seksi..cute sgt...nnt dh besar in shaa allah..dia cerah..alahai...comelnye awak sayang...mcm auntie dulu..

4y ago

Tq untie😘😘😘😘😘😘😘😘

Mak ayah putih gebu ker ? Yg nak anak putih ? Tak penah lg la org cari losyen nak bg anak putih . Pelik pelik dia ni

4y ago

Baik terima kasih ...nt beli

Itz ok mommy.pndangan mata org lain2.for me shes so cute. Gelap tu manis je.. ank sy ms kcik gelap,bila dh bsr cerah..

4y ago

Kan selalu jga ckp dlm hati hitam tu manis..tp tahu jela telinga ni kdg2 xthn ade yg ckp eh..die kulit die hitam kan.. walaupun dia anak susuan tp kasih syg tak berbelah bahagi..mcm anak sendiri anak kandung..sbg ibu terasa jgk.. Alhamdulillah dia cute dan sihat walafiat..

Sebab tu sy ckp tak masalah besar pon asal kan sihat walafiat🤗 Cuma nak ikhtiar ..tq mommy atas Nasihat😘😘

xpe sis ..xde lh glp mne pn..ok je tu..yg pntg siht ..kulit x allegik..bsr nnt de prubhn..

4y ago

Ye Alhamdulillah kulit dia oke.. insyaallah 💞💞tqq