Baby kuning mmg kulit jadi gelap ke?

Masa anak lahir putih merah.. lepas 3 hari dia kena masuk bawah lampu biru sebab kuning tinggi..smpi mengelupas la kulit dia.. tak lama tu makin hari makin gelap pulak sy tengok kulit anak🤣. Kot ada yg sama dgn bby sy ke.. nak kepastian je . Tak kisah ank putih o gelap cuma tkilan dengan mulut org ckp sebab mak ayah dia cerah anak gelap🥲.. apa pun sy sbgai ibu tetap syg ank sy sgt2 ##ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

10 Balas

yaa.. memng gelap.. tpi awak jngn risau lpas ank awak dh smbh akn putih balik tu.. ank saya pun macm tu juga.. time kuning tu gelap sunguh... lpas pulih dri kuning syukur ank dah kmbli putih... saya Mandi kan ank guna sabun collagen soap with marula oil Nurraysa.. 1 buln dah putih balik.. 🤭

Terima kasih ibu2 semua 😘😘.. saya x kisah pun anak sy gelap janji anak saya sihat sentiasa hendaknya.. lagipun gelap2 anak saya dia ad lesung pipit kiri kanan.. sbgai ibu manis je tgk muka anak sndiri hehe ♥️ bby boy saya baru 19hari harini.

normal..bile kuning kulit bb akan kelihatan gelap..insyAllah lepas ok Dr kuning masuk 2/3 bln kulit akn ok balik..sy pn Ade pengalaman..smpai org kutuk2 tp sy x heran sbb sy tau kulit blh berubah blk lps kuning..6 org ank..rase Ade artikel psl ni

mcm sye anak kuning kulit jdi gelap jgk.. sye tak kisah ape org ckp, yg penting anak sye mkin sihat dan senang nk jge..jgn kisahkn ckp org..anak kiter, kiter sendiri yg jge, bkn org luar.. kn kn😅😅

normal. ank 1st sy kuning lama. masa lahir putih merah. duduk bwh lampu semalamn je sbb musim kovid. dlm 3 4 bln kulit dia dh cerah.sbb makin tegang. skrg umur 2 thn lbh.putih melepak 😂

Normal sis. Baby saya pon lahir putih merah. Muka jadi gelap masa kena kuning. Tapi lepas dah sihat tu terus muka putih merah balik 😁

Anak saya tengah kuning lagi. Gelap kulit nya. Kalau normal ok lah. Tak kisah la org nk ckp apa. Yg kita nak , anak kita sihat.

Ya, betul, nnt ok. newborn memang kulit kering dan mengelupas. so, letak losyen/ baby oil yg sesuai

ha ah sis... sy mula2 ada risau benda yang sama... tapi dah beberapa bulan akan okey

1y ago

haa sis.. Alhamdulillah 🤲 kulit ank sy cerah ikot babahnya 😂

Betul kulit jadi gelap sebab duduk bawah lampu biru tu