naik flight

hye mummies, siapa ada pengalaman naik fight, kalau baby 10 weeks kene declare ke? and how? mind to share you pengalaman. thanks

10 Balas

. 28w keatas baru kena ada surat pengesahan fit to fly drpd doctor. Sebelum drpd tu just kena info dekat staff dia yg u pregnant then dia akn kasi u borang utk isi. Kalau xnk bgtau pun boleh, doa je la baby tak de pape sepanjang perjalanan. Sbb early pregnancy selalunya tak digalakkan naik aircraft.

5y ago

okay, thanks for info. sbb ragu2 perlu ke tak perlu bgtaw . btw, tq

kwn sy pernah naik flight masa awal2 preggy..trun flight tu dia bleeding.darah merah pekat..masa tu maybe bru 8-9w kot..tp nasib baik baby xde pape..still ada heartbeat lg..tgk ats bdn sis

5y ago

Same...sy 12w naik flight, aftr landing bleeding smpai kuar drah beku..Alhamdulillah baby ok..now 33w already..xlama lagi nak delivered da..Doakan sy ea mummy2😘

Tak perlu declare pun tak pe. Kalau nak bagitahu boleh je. Haritu pun sy naik flight masa 6weeks. Alhamdulillah tak ada pape. Atas badan masing2

5y ago

alhamdulillah, sebenarnya masa tanya soalan ni sblm naik flight, and x declare pun. alhamdulillah :)))) tq info

Yup, inform je yg awk pregnant. Biasanya weeks tu lepas je lg naik flight

5y ago

yes! next utk selamat, better inform je . tq ya info. next sy maklum kat check in kaunter

Hi kak bib!Ni dat junior jordan akak.😁 Congratz akak!

5y ago

dat 🙃🙃🙃🙃🥰alahai berjumpa disini. 💐

12 minggukn.. below thn that x perlu

Awal lgi.tak payah declare pun..

Bgtw je u'r preggy ..

5y ago

yes! this flight morning i x gtaw, insyaallah next i inform...

Bru mggu lpas naik flight 12w...xyh declare

aku naik flight dari kl ke kuching time 18weeks pregnant. Sekarang baby dah 3bulan.sihat.