Putting Baby To Sleep

Mind sharing how you put your baby to sleep? ?

13 Balas

lepas bg kenyang baby, layan dia kejap. kalau nampak dia mcm ngantuk, tepuk2 sekejap dh tidur. 😁 sometimes, kalau payah sgt dia nk tidur, bg susu sampai dia tertidur. cara paling malas, letak dia atas bouncer. 😂

kalau dengan daddy dia, daddy dia akan bukak video fav my son then dukung sampai tertido. mmg leceh. kalau dengan i, baring, bf sampai tertido. senang sebab dia suka bf sambil baring

mengempeng jugakkk..menyusu smpai tido..baru letak..tp kdg letak je bwh trus trjaga..nk tidur ats mak je..penat jugak..nk bg lena letak dlm buai siang2..mlm baru letak dlm katil..

5y ago

betul...sy mngalami situasi yg sama, skarang msih dlm pntang...ssh nk wat keje lain..lately ni siang dia ssh tdo...ni da start masuk buai...

when the baby full u just pat the back of yr bby baby,dont forget to burp yr bby after feeding to avoid bby from vomiting so bby will sleeo well😴

saya pulak style just tepuk2 je...tp sejak dh masuk 6 bln ni jenuh juge nk tepuk2..kdg2 sejam pon die x lena2 lagi 🤦🏼‍♀

5y ago

tu Lahh dia blh tidur tp telinga dia tu... asl dgr bunyi je tjaga ehhehe.. kdg tepuk dia tidur balik

kdg2 pasang white noise, baby suka juge.. feel bunyi mcm dia lam tummy kita dulu. calm la

sapu balm calm. bawa baby tido smbil menyusu. Nti dah nyenyak tido bole tinggal dah bt keja 😊😊

5y ago

Balm Tasneem sis.. sgat recommended. semua bahan semula jadi. sy guna dr baby 3 bulan smpi skrg baby dah setahun lbh dah.

sebelum tido tukar pampers,sapu balm urut apa semua bg dia selesa...lpas tu bf smpai ttido

bgi dye kenyang,biase nye lps suap bubur,bgi susu sikit,tepuk2,trus tido lena... :)

bagi dia main sampai penat then bg susu suam senadawa kan dia . automatik dia tido .

5y ago

tq! tp baby kecik lg dpt main guling2 je heheheh