kantung kosong

Hye mummies, sepatut nya kandungan saya dah 12w. Tp petang td saya ada keluar darah macam darah period, sy pegi hospital n check, dokter cakap kantung saya kosong ? Time 6w tu sy scan dlm kantung tuh mcm dah ade janin mcm gambar kt bawah, tp knpa dah 12w ni dia kosong ? ?? Dokter tanya sy nak cuci skrg keh nak tunggu dia jatuh sendiri? Sy cakap sy nak tunggu, n dokter akan suruh sy dtg balik after 2w. Sy rasa baby sy ni ade lg kat dlm perut saya ??? Mummies ada yg pernah mcm ni tak ???

kantung kosong
20 Balas

Sama mcm sy. Sy first scan 9w dh ad heartbeat n nmpk baby. 15w ad bleeding skit. Pegi klinik scan doc ckp baby nmpk lg cume dh x elok bntuk nya. Refer hospital buat transvaginal scan doc ckp baby ad lg elok bentuk nye. Tp tk nmpk jantung. Doc bg mase 2minggu untuk turun sndiri. Harini dh seminggu bleeding. Tgh menunggu trun sndiri. Sy pn rase mcm baby ad lg dlm prut ni. Hmm tktau knp rase mcmtu

sabar dan tabah... saya dua kali hamil dan dua² kantung kosong... positif je mampu.. tak de rezeki dan mungkin rezeki yang Allah nak bagi lagi bermakna.... tambah² doc dulu cakap.. kalau mungkin baby hidup pun belum tentu dia sempurna.. nanti kita pulak kesian tengok dia macam tu... ada hikmah sebalik semua nii... dan alhamdulillah.. kandungan ketiga nii sihat dan kuat... tunggu masa saja...

Saya pernah jadi berdarah juga time tu. Pergi check semua, saya kena tunggu sampai 2w, after 2w kantung tak keluar juga pastu scan sekali lagi baby takde juga. Last, memang kena tahan wad cuci. Doctor suruh tunggu sampai 2w tu sebab nak tunggu kantung jatuh sendiri. Hmmmm. Time jadi pun bulan ogos last year.

Saya pena alami.. Skrg saya pregt lagi.. Doc ckp taon lpas mse dia tgk kantung kosong dia da dpt agk.. Lg pn saya ada kluar darah skit2.. Berminggu jgk.. Xde rezeki agknya.. Now saya preg semula ,7w saya da npk heartbeat..skrg nk masuk 3bln da.. Alhamdulilah.. Semoga ada rezeki awak selepas nie

4y ago

kita smaa sis..😢😢 skrg alhamdulillah moga trus sihat smpai bersalin...10week..

sma cam saya. tadi siang g hospital, doc oakar kata bby dah tkde denyutan jantung and i montk masa seminggu bgi jatuh sendiri. but i tk percaya yg bby i dah tkde, so my family suruh cuci esok pagi takut jangkitan kuman 😭 i sedih sgt sbb gugur buat kali kedua

Sy pn ttbe bdarah.. masuk nie dh 3 ary.. Mase mule2 kua darah tu dye xbyk.. mcm stompok2 je.. arynie ttbe rase mcm lain mcm pulak.. sakit kt bgian bawah mcm nk dtg priod.. kejap kuat kejap x.. darah pn mcm lg byk kua Dr smlm.. 😔 klinik byk y tutup arynie..

5y ago

Tu la.. xpe la.. mane tau ada rezeki y lebih baik lepas nie.. nie tgah bpantang tanpa bby.. huhuhu.. dgn sakit rengat dye.. rase nk tcabut pinggang nie.. bole tahan gak sakit dye.. keguguran nie Kene jage lebih sikit dr bpantang.. kne g mgurut sis.. kecutkan rahim n naikkan peranakan balik.. 6 bulan pas nie baru bole merancang nk ngndung balik

Alhamdulillah baby saya dah jatuh😭 dia permudahkan mommy dia, dia tak nak mommy dia rasa sakit lama2 😔 Alfatihah buat anak mommy🤲 skrg mommy tgh berpantang keseorangan syg, tkde kamu d sebelah mommy😭😭

5y ago

Sama la😢

yup sometimes it happens.. masa 6w tu ada nampak heartbeat x? sbb 6w sy scan nmpk heartbeat.. kdg2 takut heartbeat xde, cuba scan kt private ke n minta opinion doc lain pulak.. and better cari klinik yg ada tvs scan..

Sy pernah keluar darah masa 11 weeks,ingatkan darah period sbb doktor kata normal, lpas tu follow up appoitment, scan kantung dah kosong, doktor kata kandungan tak menjadi. Selepas seminggu, kantung jatuh dgn sendiri

Sbr kuat kan hati.. Mgkin si bby comel ni nk jd ank syurga.. Allah tahu sis kuat allah akn ganti lebih dari ini,tabahnya sis..,sis kna ingt slgi kita ad rahim slgi tu kte bleh mgndung... Be strong sis..