Scan usia 6w + tapi nampak kantung je

Assalamualaikum Hai ibu2 boleh bantu sy tak..sape yang pernah mengalami macam sy boleh share tak? macam ni harini sy pergi ke klinik untuk scan tapi tk nampak baby kantung kosong dokter cakap tak nampak lg sb kecik sangat 😔 saiz kantung bulat cantik dokter suruh repeat scan 2w lagi normal ke ibu2 tk nampak baby lg sy risau sangat2 harap ade rezeki untuk sy kali ni Aamiin2 🤲🏼

Scan usia 6w + tapi nampak kantung je
30 Balas

normal sis..jgn rsau ya..mcm sy ptut dh 6 mggu tp bru nmpak kantung je,tp doc ckp jgn rsau,mgkn date conceive tu x tally dgn last 1st day period..bila check lg 4 mggu,alhamdulillah dh nmpak heartbeat n baby pn baru2 je lg..doc explain yg edd sy x ikut last day period tu..yg mna dia 2 mggu lambat dr tarikh period tu..Sy doakn ada rezeki sis juga ya..Aamiin

4y ago

insyaallah..aaminn tq sis 😘

Saya pernah pegi klinik yg sama. Masa tu maybe doctor baru dia kata tak dapat detect jantung baby so saya pergi klinik Kwan terus dapat tgok baby dengar jantung. Kalau puan risau pergi je klinik lain. Ada klinik yg saya pegi siap kata saya pregnant luar Rahim.

4y ago

yeke,nt sy try repeat scan klinik lain pulak tq sis 😘

sy scan dulu 7w ++ sis, cuma kantung ksong je.. doc suruh repeat scan lg 2 minggu so sy genap 10w pergi scan lg skli alhamdulillah nmpak baby n dgr degup jntung dia skli.. in shaa Allah tkde pape sis.. fikir positive je 😊

4y ago

Aaminn tq sis 😘

saya semalam 1st scan buat di Private n repeat di hosp kerajaan @8wk+/ nampak kantung sahaja tak nampak janin. akan repeat lepas 2mgu dari sekarang. saya risau juga, anak 1st insyaAllah. semoga ada rezeki utk saya dan suami. amin...

3y ago

aamiin

sy first time pergi kk masa 4w lepas buat buku pink doc scan nmpk kantung. masa 6w pergi pun nampak kantung membesar. 8/10 ni second check up and scan. kalau ada rezeki hopefully dpt la tgk baby and dgr heart beat😊

4y ago

insyaallah..semoga dipermudahkan buat kte aaminn 😘

InshaAllah normal tu sis. Saya masa first scan 8weeks pun masih nampak kantung je. Repeat scan masa 10weeks baru nampak janin and ada heartbeat 😊 Semoga sis dan baby sihat ye🥰

4y ago

InshaAllah ya sis. Sis banyakkan rest dan jangan stres ye😊

Sama dengan sy scan 5w xde pape..ade kantong kecil & kosong je..doc tkut pregy xmnjd..repeat scan esok 8w..hope bby dah ada & ade dgr jegupan jantung dia..doakan sy ye..aamiin

3y ago

aamiin

sis, nampak kantung je tu normal, sebab masa saya 6w pun saya nampak kantung je😉after next 2w baru nampak n dengar jantung dia.. semoga sis dan kandungan sihat sentiasaaa...

Normal , sy 6w lg xnmpk ape pun ha, 8w bru bnpk kntung dgn nmpk dgup jntung skli, lwn sy 3 kali scn xnmpk,5/7/9w xnmpk pun,nmpk kntung je,, next dtg bru nmpk

4y ago

Positive ye sis, sy mse 6w tu doc ckp ectopic tau sedih sy dah 8w scn nmpk jntung kelip2 nk ngis sya, ttc 4thun dah dpt tgk tu bggianye rse😂

normal utk scan 6 mnggu...nnt repeat scan lg 3-4week pon xpe..time tu dh nmpak bby blh grk n jntung baby... klu awl sngt2 nnt tkt kne repeat lg 2 mnggu...

4y ago

harap sangat lepas ni scan akan nampak jelas..x sabar nk tangok doakan untuk sy ye semoga janin ni membesar kuat dan sihat aaminn 🤲🏼 sy pernah kguguran dlm usia 6w stahun sy tunggu untuk lekat blik Alhamdulillah skrg sy preg lg 😊