Kantung kosong vs ada janin

Hai ibu2 semua.. sy selalu trbaca ibu2 dlm ni prgnant tp kantung kosong.. so sy nak tanya ibu2 yg pernah ada pengalaman kantung kosong ni.. Adakah simptom kantung kosong ni mcm kt pregnant ada janin? Maksudnya, rasa lapar, breast sakit, rajin kencing n yg lain2… Harap pertanyaan sy ibu2 dapat jawab 😊 tq

9 Balas

Assalamualaikum...sy pernah mengalami kantung kosong ni...ank ke 4...tahun lepas bln9...4xmasuk ubat untuk mengeluarkan kantung..tp tak berhasil...last skli.. terpaksa d korek kluar.. buat pembedahan kck..jm2pg... tp keajaiban berlaku selepas masuk ubt pertama.... bila doktor scan... kantung tu ada isi...tp tu la Allah lbh mengetahui segala galanya...dh tk bernyawa...jantung dia dh tk berdenyut-denyut..😔

8mo ago

simptom-simptom tu semua MMG ada... 1 ja tiada..sy tiada rasa sakit langsung..MCM org nk keguguran ni...

sekadar share pengalaman, saya takde alahan apa tak lapar tak sakit breast tak rajin kencing, naik kereta jalan2 setiap hari travel kereta 5 6jam setiap bulan, sempat main kat waterpark, dan saya tahu saya pregnant masa 2nd trimester. now syukur anak dah 1y

saya minggu ke 6 scan kantung kosong.. tetap ade rase simptom2 ibu mengandung.. lapar. loya.. mabuk.. minggu ke 11 saya scan semula atas saranan doktor.. sudah nmpak baby.. dan baby dah bergerak2..

yaa ank pertama saya kntung kosong. cepat lapar, kerap kencing mcm ibu biasa tpi tdk alahan lnsung walau loya. semngt ja kja. 13w turun darah sakit mcm contraction 11mlm 8pg. gugur tnpa d&c

8mo ago

yaaa

Tak dear. Kalau kantung kosong tak boleh tengok simptom macam tu. Scan sahaja yg boleh tentukan kosong ke tak. Sebab simptom tu akan sama sebab consider pregnant

pnglmn sy kntung kosong, cuma cepat lapar sahaja, kiranya mild alahan. Dan keadaan tu cuma sekejap, dlm 2-3 minggu then ada spotting berterusan smpai bleeding mcm period tu

8mo ago

Oooo ok ok.. sy jadi risau sbb 2 3 hari ni bkk app ni makin kerap tgk org share psl ada kantung sj.. huhu

yaa , simptom nya sama mcm mengandung yg ada janin . Breast sakit , muntah muntah dan sbgai nyaa . Mcm sy 7weeks dah start bleeding n keguguran .

Ya simptom sama macam pregnant normal. Alahan, sakit breast, mild cramp. Sampai lah gugur 12weeks.

anak first saya kantung kosong, tak Ada any symptoms, mcm biasa je. scan Baru nmpk kantung kosong.