8weeks 4day

hye,so this morning i went to clinic for a scan. But doctor said she only see the sac. There is no baby. She suggested to wait for two weeks before i scan again. Is it normal? sorry for bad english

299 Balas

Sypun nak pegi scan hari ni.. Sy scan awal sebab 3x dah keguguran so buat sy trauma.. 1st keguguran dah 3 bulan, dah buka buku. Tp ada blood spot sikit, pegi scan nampak kantung sj.. Kosong dlm tu.. Masa di klinik tu juga berjujuran air mata sy... Esoknya kantung keluar..Frust la sebab dlm masa 3 bulan tu dah mcm2 plan utk baby.. 2nd keguguran sama juga dah buka buku. Sm ada blood spot juga.. Scan result sm.. Ada kantung xda baby.. Xlama kantung keluar sendiri..kali ni sampai masuk wad 2 hari. Sedih lagi.. 3rd keguguran dlm 7 minggu sy blm buka buku klinik, sy scan dulu sebab xnak mengharap & once again frust.. Ada kantung sj baby xnampak.. Dia suggest tunggu lg 2 minggu.. Sy google,org ckp biasa kalau xnampak,myb terlalu awal,senang hati sikit..Tp xsempat tunggu 2 minggu utk scan balik kantung kosong tu dah keluar awal.. Trauma.. Kali ni sy positif lagi & sy harap hari ni sy dpt keputusan yg menggembirakan.. Semoga nampak baby. Sy xputus2 berdoa... Sy juga harap sis pun dpt result yg menggembirakan nanti.. Aamiin...

2mo ago

Sis masa ada spotting ada amik ubat kuat rahim tak? N spotting tu cmna ye? Dia ada darah berhari2 ke atau sehari 2 je.