Upt positive

Hi momies, ada x pernah cek upt positif tp scan x nmpk sac (kantung) ? Sy cek sendiri di rumah guna clearblue digital (pregnant 1-2) ikut lmp sy baru 4w2d. Upt strip yg sy beli nmpk 2 line tp kabur2.. Tapi masa 4w6d sy mengalami pendarahan dimulai dgn brownish sporting. Mlm tu sy bleeding. Sblm bleeding, sy ada scan d hospital tp doc x nmpk lagi sac, & upt test negatif. Sedihnya tp Doctor x dpt sahkan sy mengandung atau cuma period. Tp period sy mmg regular & x pernah lewat. Ada siapa2 pernah alami Mcm sy x? Ni 1st experience sy. Blm dikurniakan cahaya mata lg.

Upt positive
12 Balas

sama lahcm sy....baru semalam kua spital....1st g kk nk cek sbb sy selalu sangat peningg²..then adaaaa loyaaa sumaaa...tapi sy tnga period.....at the same time doc kk suh bt upt n upt positve...doc scan malangnyaaa ckap xde kantung...so diorg refer sy g hospital besar plakk...wktu dkat h.besar doc scan bwah sy n cek upt lg skali....scan adaa nmpak kantungg n upt negative plakkk.....sy pon confuse...sy x tau laaa yg sy period atau bleeding...mmg 1st day b4 nk period tu adaaa spott kaler merah² pinkk....after that baru darah period tu kuaa bnyakkk sangat dalam 2 ary...ary ke 3 terus stop darahh tu....then ary ke 4 ad ckitt jew.....diorg ad jugak amek darah hormon....keputusan darah hormon tu menunjuk kan yg sy x pregnant......😭.......tp sy tetap rasaaa yg sy dalam perut sy nie adaaa bby...xpelahh...kitaa tunggu next appoiment nti mcm manaaa plakkk...

Positive tu. Biasanya klinik & hospital punya upt mmg tak detect pregnancy yg awal2 mcm ni. Sama mcm kes sy. Doctor ckp sy maybe kena cyst sbb tu upt positive 🙄 sbb dia test negative. Better awak scan 7 @ 10 minggu ke atas. Sy pergi check awal masa tu sebab just nak confirmkan sac tu duduk mana sbb dah ada experience ectopic.

Mcm saya cek urine test positive msa cek kndungan bru 6 week ..lps 2 hari trun darah skit ..pegi hspital dkter ckp ada kantung tapi bby xnpk ..dkter sruh tgu 2 minggu..alhamdulillah tgu 2 mgu scan bby bby ada dlm kantung ..mmbesar dgn sihat🤭 Semoga dipermudahkan urusan sis..

Saya baru check urine on 29/11 tengok double line. On 30/11 pergi klinik utk kepastian. Buat ultrasound tak nampak, so doctor suggested utk buat scan dari bawah, insert equipment dari bawah. Alhamdulillah nampak tapi on 14/12 kena buat check up utk tgk semula sbb baru 4w2d.

Kalau awal lagi takut chemical pregnancy je. Upt mmg akan +ve, tp bila dah keluar darah mcm period, upt akan -ve balik. Cuba pantau balik upt. Tgk ada peningkatan ke x.

4y ago

Camtu mungkin betul lah chemical. Cp.

Repeat test if line hilang@still kabur chemical pregnancy.. Awal week mmg scan x npk.... Plus klu hsg rendah kena test guna morning first urine

4y ago

X pa.bkn rezeki...usaha lg next cycle

sama kes dgn sy...upt positif...p hospital doc ckp 5 weeks..tp xde kantung...3 ari lepas tu sy period...doc cuma ckp kandungan xmenjadi...😓

4y ago

Hopefully next cycle kita positif ya

Saya pernah alami. Chemical pregnancy. Bila hormone bhcg tu tak meningkat dia akan turn out jd period.

rasa nye sis baru lagi sbb 1-2 kan.. saya nye 3+ scan da 4w6d

4y ago

semoga ada rezeki untuk awak.. xpe tggu lagi sebulan insha allah ada rezeki..

Hospital xbuat blood test ke? Tu lg accurate

4y ago

Hosp district x buat blood test utk cek pregnancy.. Sy pun blm test darah beta hcg lg , lgpun sy tau dah lewat..