pergerakan baby

Hye mommies... Saya 17 week .. Sy dapat rasa baby gerak la tapi tak la selalu.. Atau awal lagi 17 week tu? Macam risau =(

102 Balas

Mcm sy start 15week dh rasa baby gerak sikit ii tpi x kerap lh yg kerap asik mengeras je kdng ii belah kiri kdng ii bela kanan lps to nty penuh stu perut .. sy dh bgi thu dokter kata normal sbb ruang luas sbb to mne ii je dy bole gerak .. kdng smpai main dkt ari ii smpai asik gy toilet je .. klau baby mengeras to dy tngh bergerak sy klau perut mengeras saya akn usap ksi dy redeh sikit nty nmpk baby gerak selalu berckp dgn baby walaupun kecik lgi ..

saya masa pregnant twin 12weeks dh rase gerak.. scan mase 16weeks baru tahu dapat twins..

1y ago

wahh best nyer dpat twin .. rezeki awak lhh

sy strt 16 weeks da strt rse kne jentik .. pstu strt 17 weeks da strt rse dy mnendang tp lembut je .. sye akn kurg rse prgerakan dy ble sye pnt bkerja .. cm smlm sy bkerja .. blk tu mlm gegar2 pn xrse gerak dy .. esok tu bgn pg .. bkn aktif kemain lg .. so dont worry kalo kurg rse dy gerak .. kdg dy tdr je tu ..

Saya masuk 17 tp takdpt rasa baby gerak lg. Lepastuh baby nk membesar memang rasa sakit dkt bahagian rahim kee? Saya jd risauuu 😞

2y ago

samalaa. 16wks hritu kerap sakit dekat ari2. kdg2 tido xselesa sbb sakit tu. risau jgk.

sy pon 17weeks tp tk rasa lagi pngerakkn baby kecuali kerap kencing dn kadang² rasa mnyucuk kt perut bahagian bwh belah kanan

2y ago

samalah . saya pun tk rasa lagi baby gerak. kerap kencing tu ya

sy anak ke3,smlm 17w tgh duduk tiba2 rsa 1kick kuat,pestime..mcm xcaya dh bole rsa dia gerak. skli tu je alahai 🤭

3y ago

Hehe haritu terasa jugak macam angin kat dalam perut, macam slow jee hehe time tu nak telelap, hehe lepastu tunggu jugak, dah tak ada pulak 😅

Jgn risau ye sis..normal sbb baby pn masih kecik..pergerakan dia gentle & sgt a sentimental 😆..as long heart beat die ada & ok..insya Allah baby tu sehat & ok 😊👍

2y ago

btol prat kalau lepas mkn tu terasa pulak gerak dalam perut tu lembut je best rasa

Saya rasa time 16 weeks. First rasa tu, perut rasa gelombang. Terkejut jugak sebab tak pernah2 rasa mcm tu 😂 normal je tu sis 🤗 awal2 mmg kita tak berapa nk sedar pergerakan dia sb masih kecil and banyak ruang dalam perut

normal tu gerak2 manja gitu.hihi.tp sy 19 week smpai skrg 21 week.bby xdok diam asyik geram je.huhuhuhu aktif kot smpai mama xley tido mlm

2y ago

sme sis sy 17 week siang makin terasa wlpun x kuat sngt

Hi dear, normal je. Sebab kita kena start kira kick pun masa week ke 28 tak silap. 🤭 saya dulu kalau minum ice blended coklat sekali dgn waffle...sommersault baby dalam perut. Aktif kemain bergeraknya 🤣🤣