Kurang rasa baby gerak

Assalamualaikum ibu2? Normal ka kurang rasa pergerakan baby pada 17 minggu? Ada hari saya rasa, ada hari diam je tak rasa apa. Perut pun kdg2 keras, kdg2 lembik. Sy obess berat 77 kg. Risauuu selalu la sejak pregnant nih 😭

3 Balas

Dalam perut banyak lagi ruang. Lagi2 yg kulit tebal kena tunggu 20week keats baru rasa. Kalau risau blh scan dekat swasta. Its normal

wsalam normal. byk ruang dlm tu lg..asalkan dlm sehari tu ada rasa dh ok.

5mo ago

Sy tak rasa dia gerak hari2 sis, ada hari rasa.. ada hari tak rasa mungkin tak perasan. Sbb sy jenis perut tebal 😞 Tapi tu la risauu sentiasa. First baby 😅

kita sama..insyaAllah normal...sy pun obes gak hihi