baby gerak

assalam korang.. nak tanya la.. dah 17 week masih belum rasa baby gerak ke? minggu ke berapa ya baru boleh rasa?

11 Balas

Ada orang rasa awal, ada orang rasa lambat. Biasa first pregnancy mommy akan rasa 20w ke atas.. sy 18w 2nd pregnancy pun masih belum rasa baby gerak 🤣. Kalau sis rasa bubble2 dlm perut tu, baby gerak la tu hehehe

3mo ago

Bubble tu mcm rasa denyut2 ke 😅

Saya start 17 minggu dh dpt rasa dn tngk dri luaran, saya pun pelik sdgkan bru 17 week bila scan doc kata mungkin sbb perut nipis pagi petng siang malam rasa baby tendng, siap boleh tngk lgi

Kt sama 17w tp sy dah mula rsa tendangan halus sejak dr 16w mgkn sbb ni ank kedua.. lps tu sy ni mmg jenis kurus je 😅 jd bole rasa la dia muncul kat mn..

sy lak.. anak sulung 20week baru rase.. second 15week.. yg skrg ni pun 15week dah rase.. hari ni dah 17week. makin kuat lak,.dah nampak Dr luaran.

wslm/ sy masa 15week5 aritu ada rasa baby gerak² timbul², skrg dah nak masuk 18week belum lagi dpt rasa tendangan tu🥲 padahal bby no 2 kot

sy dr 14w dah rasa gelodak dlm perut, ni dah 17w dpt rasa baby tendang2 bila letak tgn kt perut..rasa mcm comel dan excited je kali ni

3mo ago

wahhh bestnyaaa.. sy mcm tkde rasa pape lagi😂

depend on uri pnya position jugak.. klau uri bhgian depan mmg susah nk rsa baby gerak.. based on 1st baby pnya experience

saya 15 weeks dh rasa dia tendang and timbul...bila dia timbul boleh nampak dia kat sebelah mana🤭 cute je tengok

saya 16w dah rasa sikit baby gerak kadang terpikir jugak baby gerak ke saya yang lapar heheh

sy pon x rasa lagi dh 16 week sbb ank pertama, mungkin kulit tebal kot 2 yg tak rasa bby tendang