pergerakan baby

Hye mommies... Saya 17 week .. Sy dapat rasa baby gerak la tapi tak la selalu.. Atau awal lagi 17 week tu? Macam risau =(

102 Balas

hy sya pun sma 17week 3day .. and sya dulu baby dh gerak mase 14 week dia dh gerak ade ke yg sma mcm sya .. dokter ckap normel jer baby bergerak and semoga kandungan mummy !! semua sihat selalu

saya pun dah 17 w...jadi kadang2 baby dia tendang..itu pun kadang2..jadi ni dalam fikiran tu risau..kenapa dia xbergerak sangat..kadang sekali je..atau ni baru permulaan..saya jadi risau la..

yeke.. betul ke eh. sbb sy penah tnye pd nurse sy. bby sy dah gerak. then dia ckp eh mane ade awal lg tu.. so sy mcm tk prcaya la betul ke bby gerak awl.. kawan2 sy pun ckp 20w dah rasa. hihi

Hi, hari tu, suami nak pergi kerja, saya tarik tangan suami letak kat perut, suami bagi salam kat baby, tiba-tiba saya rasa macam baby bergerak seolah-olah tendang atau melonjak. 🥹

awal lg mmg gitu tggu sikit hr lg dia bsr ...haaa nilu smua ada tkencing2 siap

sye dah 17week 4days.. dh rasa dh pergerakkan bby... actually start 16week dh rase... n now ade lh jugak rase ngilu /kejang kt bawah perot tp x lama... n kerap sgt kencing....

saya ank ketiga, 17 weeks jugak,start rasa bby gerak msa akhir 16weeks.. dn smpai sekarang,mmg slow2 je rasa,mcm denyut2 je.. nnti dia besar sikit, nmpak berombak habis perut🤣

2y ago

Berdenyut tu dia bergerak ke? Sbb sy selalu rasa gitu bila letak tangan dkat perut.

normal sis.. saya 16 minggu dah rasa pergerakkan baby.. ikut dari org juga tu ada yang awl rasa ada yang lambat 😊

2y ago

Saya pun dah rasa tendangan dia . Kalau kaki kram saya gerakkan kaki nnti rasa kt bahagian pusat. Kaki dia tendang lembutt je rasa.

masih awal lagi sayang 🥰 ikutkan 20weeks baru boleh rasa tuh pun tengok pada badan masing2 . saya pun rasa dia bergerak tapi tak selalu cuma perut selalu tak selesa

ngndung ank second nie sekarg dh 17week..msa 16week dh rsa dia gerak lps kita mkn aktif dia bukan main lagi srnok..haha..msa ank first 16week xrsa gerak2 lg..