Pergerakan baby (18 weeks)

Hye semua...nak tanya normal ke pergerakan baby kejap rasa gerak kejap macam tak rasa?...kadang² ada hari lansung macam tak rasa gerak?...pergerakan halus rasa start masa 17 weeks...baru scan 3 hari lepas baby semua okay..takkan nak scan lagi nak sure pergerakan bby....maaf ayat terabur..please bantu..ini baby first jadi bila rasa lain sikit dah mula risau..😭#firstbaby #bantusharing #mommybuntu #1stimemom #advicepls #ingintahu

2 Balas

normal lah tu sis , saya dulu mengandung anak pertama tak rasa gerakan lansung , masuk 7bulan baru lah rasa gerakan baby , sekarang saya mengandung anak kedua 17week tapi belum rasa gerakan apa2 , padahal perut saya besar macam 6bulan 😂

normal .. 😆 toksah risau .. semuanya okay. jaga pemakanan je.. klau dh minggu ke30 , boleh check detail dgn pgerakn baby. minggu 17 masih awal.

3y ago

Alhamdulillah lepas baca pertnyaan nurul shuhadah, and baca jwpan yg diberikan ummi nurul, sy rasa lega .. sbb kwan2 selalu ckap tkde rasa baby kick lg ke ? Bila kerap sgt dpat pertnyaan mcm tu sy jd bimbang, sy pon first time mom jgak, cepat sgt fikir bukan2 pdhal bila usg baby active je