mandi lewat

hye mommies nak tanya betul ke tak bole mandikan anak lepas maghrib ? nanti paru2 dia masalah ke?

18 Balas
Expert

Salam sejahtera, tiada masalah untuk memandikan bayi pada bila-bila masa sekiranya terdapat keperluan dan haruslah menggunakan air yang tidak terlalu sejuk. Pastikan anda segera mengeringkan badan bayi dan membalut tubuhnya selepas mandi agar tidak kesejukan. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

takda pulak dgr.. tp lps pukul 8 tak mandikan.. pukul 7 mlm tu mandi lg dgn air suam sbb baby sy tido ptg. kalau lps 8 mlm jerlum2 badan dgn rmbut je. takpun bg pakai bedak sejuk.

😂😂😂.x da punca paru2 berair sebab mandi lewat.... Boleh ja bg mandi bby. Tp tgk jg suhu air n cuaca time tu.. klu sejuk sangat just lap dgn towel..

Better mainkan baby sebelum magrib . Pukul 5/5.30 kalau lepas magrib cuma lap ke badan die . Org tua2 kata tak elok mandi baby lepas magrib

Mmg mitos benda tu semua.. Tapi kira xelok laa mandikan diorg lepas maghrib.. Baby kan.. Kesian. Mana tau sejukk ke apa

Sejuk plak bby tu kang mndi mlm2..tp terpulang la.. Sian bby xpndai nk ckp sejuk mndi mlm😂

Knp nk bg anak mndi lps maghrib.. xelok la mgrib2 still tk mndi😵 setan suke tau

takda masalah mandi lepas maghrib..anak sy pun slalu sy mandikan sblum tidur malam..

Mandikan air suam kalau rasa kotor kita pun kadang rasa rimas tengok kan.. Melekit2

Takda kajian sains menyatakan mndi blh menyebabkan paru2 brmslh