mandi lewat

hye mommies nak tanya betul ke tak bole mandikan anak lepas maghrib ? nanti paru2 dia masalah ke?

18 Balas
Expert

Salam sejahtera, tiada masalah untuk memandikan bayi pada bila-bila masa sekiranya terdapat keperluan dan haruslah menggunakan air yang tidak terlalu sejuk. Pastikan anda segera mengeringkan badan bayi dan membalut tubuhnya selepas mandi agar tidak kesejukan. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.