mandi 44hari

nak tanya mandi 44hari tu mandi apa sebenarnya ya? mandi nifas kah? mahalnya nak suruh orang mandikan 44hari ni nak rm200

9 Balas

Saya tak pernah pun try. Sebab harga nye macam mahal. Saya buat sendiri, beli dekt pasar herba2 mandi pantang(cari kedai jual herba) then rebus. Lepastu nak dijadikan cerita ada sauna sendiri. Then setiap 2x/3x seminggu buat sauna je(just put herba yg dibeli dekat pasar & lebihkan daun pandan) and selepastu pergi lah ke spa buat mandi bunga or urut2 sikit. Kalau sis berkemampuan boleh je nk cuba. Best je

Mndi bunga utk tutp pntang, katanya nk bg seri blik pd ibu lepas bersalin huhuhu..sy ank first dlu mdi jgk sbb skali pakej, 3 hari urut, cukur kepala bby dn mndi bnga tu la,tp 150 je... Skrg x tau la, dh hrga len kot...,tp memg best betul pakej dia, mcm betul2 pegi spa...rileks je

Urut penutup pantang wak. Dia pakej sekali dengan sauna + mandi bunga semua tu. Boleh la last untuk mommy manjakan diri sebelum fully take over jaga baby

haha bukan sis. tu mandian untuk orang lepas bersalin. bukan keperluan. saya mandi biasa je.

12mo ago

betul boleh simpan beli kelengkapan baby, ibu. saya beli sabun buku herbs je. best juga 🫶🏻🥹

sy x mandi pun.. bkn wajib.. mandi hadas besar shj klau dh betul² kering nifas..

12mo ago

ok tq puan🤭

Mandi penutup pantang. Buang aura negatif gittew. Hehe saya kena 250

12mo ago

sy buat sbb org tua yg suruh katanya kena jugak buat utk elak benda xelok ,kalau ikot kan sy xnak buat sbb xwajib pon, . Tentang solat,kalau dah habis nifas dah mandi hadas besar sah je solatnya.

Mndi ttp pantang kot.. tp tak pnh ambik pun ..

mengarut je semua tu. membazir duit je

mandi penutup pantang tu