Mandi sebelum ke pengasuh

Hai mommies, saya nak tanya sikit. Adakah perlu mandikan bayi sebelum ke pengasuh?#firstmom

5 Balas

Terpulang pada awak & pengasuh. Kalau pengasuh okay, tak perlu mandikan tp pampers wajib tukar. Ada pengasuh dia offer x perlu sbb kesian kita hantar baby seawal 6.30am, sejuk sgt kalau mandi time tu even mandi air suam then mula lah baby rasa fresh takmo tidur. Cukup sekadar tukar pampers bersihkan kemaluan & lap muka buang tahi mata kesat air liur, sampai rumah pengasuh baby sambung tidur then dah bangun nanti baru pengasuh mandikan. Tp kalau pengasuh takda ckp pape, mungkin dia prefer parents lah yg mandikan

Bagi saya, terpulang pada awak. Macam saya dari anak berusia 3 bulan sampai sekarang 1y9m, tak pernah saya hantar tanpa mandi. Mesti dah siap mandi, breakfast dari rumah.

Saya tanya kat pengasuh dulu..dn pengasuh bg tau biar dia yg mandikn pagi dn ptg..hanya sediakn baju siang dn malam.

Sy akan mandikan baby sblm hantar ke pengasuh.

xperlu