GDM result..

Hye mommies korang pernah ada pengalaman tak,, bila ujian minum air gula tu bacaan darah pertama tinggi sedikit berbanding bacaan darah kedua? Blood masa puasa : 5.4 after minum air gula(2jam) : 5.2 which is masa march last year doctor cakap everything is ok.. x GDM pun.. and saya tukar tempat beklinik, masa 28 weeks minum lagi sekali and kali ni normal.. 4.8 selepas itu 5.9 but, doctor kat tempat baru tu tiba-tiba bagi tahu yang saya ini GDM.. what? sy cakap xda di bagi tahu mcm tu sebelum ni.. and guess what he say?? bacaan telah berubah.. sejak bulan 5 or bulan 6 hari tu.. haihhhh hati sy dah panas.. dah tetiba la pula doctor tu guna pakai ujian pertama tu.. Alkisahnya sy kena serah diri pada hari due date.. and induce.. am ok with induce sebab masa keguguran hari tu mmg dah rasa induce ni.. sampai sekarang saya masih x puas hati ? Dan selepas bersalin kena lagi ujian Gula sekali lagi, and semuanya normal.. kali ni lain doctor yg sy refer.. and dy terkejut, why sy di tulis GDM padahal sy x kena GDM pun.. dy terkejut lepas periksa buku klinik saya. hmmmmmmm.. xapalah nasib baik semuanya telah selamat.

1 Balas

Sis, bacaan xberubah.. di lab sy, bacaan utk MGTT masih lg sama walaupn utk ibu mengandung.. terkejut juga la sy bila baca sis punya kisah..

5y ago

yes, that is why doctor satu tu terkejut.. hmmm sy malas nak argue dengan doctor lelaki tu. hmmm yang terkejut tu doctor perempuan.