Pengalaman induce

Hi mommies, sekarang saya 39 weeks 3 days. Due date 27/6 ahad ni. Gdm on diet control and if tak bersalin juga before due date, isnin next week 28/6 mmg kena serah diri utk induce. Boleh tak share experience induce and ada amek any painkiller such as pethidine ke epidural ke. Doakan semoga saya dapat bersalin normal and dipermudahkan urusan nak bersalin. This is my first born. Last year pernah kena ectopic sekali (remove left tube) and miscarriage.

1 Balas

sy 2 kali bersalin induce . sy cuma menikmati rasa sakit tu , takde amek painkiller walaupun sakit dh mcm nak mati😂 tarik nafas panjang dlm² masa contraction n hembus slow² masa contraction berlalu pergi . n sentiasa mulut 24jam berzikir nabi yunus tu . insha'Allah dipermudahkn . 1st baby 14jam je . 2nd 9jam je