Gula Dalam Darah @ Blood Glucose

Saya nak tanya,,ada beza x bacaan gula dlm darah yg kita ambil macam biasa tanpa minum air gula dgn minum air gula? Saya risau sbb masa 1st preg dulu sy on gdm,,tu pun sangkut lps minum air gula bacaan ngam2 7.8,,then KK admit sy on gdm.. 🥲 tp after bersalin cek semula dah xda kencing manis dah.. Last week sy cek bacaan 4.3,,yg nie sy b'puasa,,hari nie lps lunch 2jam sy cek 6.3,,klu ikut bacaan normal sbb kurang dr 6.7,,tp msh risau sbb 6.3 n 6.7 x jauh beza ☹️

1 Balas

asalkan bawah 6.7 ok je sis. amalkan minum lemon kosong jugak.

1y ago

tq sis for the advice..ada ada t'baca minum air lemon n limau kasturi boleh control gula dlm darah,,cuma sy x berani amal benda2 berasid cm lemon sbb sy ada gastrik ☹️ masa 1st preg sy pun ada mslh kurang darah,n nurse suruh sy mkn ubat tmbh darah dgn jus oren trs sy muntah2 sbb gastrik 😔