Alahan bayi kembar

Hye ibu2 yg pregnant kembar, nak tanya normal tak korg takde morning sickness? Sebab org kata kembar lagi kuat alahan, tapi kalau 1 biasanya ada jugak tak kena morning sickness.. sebab tak rasa morning sickness pun pregnant twin ni..risauu dah la 1st pregnancy.

25 Balas

emm... pelik tu sis... sy ni pregnant kembar skrg .. mcm2x alahan kena dr start awal pregnant... siap2x gatal2x satu bdn... lps tu jgn kata morning sickness, evening sickness ke... nite sickness ke dah rasa..muntah jgn ckp ler... aduyai rasa nk terkoyak tekak bila nk muntah...🤭🤭tp alhamdulillah nk masuk 5 bln ni dah kurang dah alahan semua... sis untung takda alahan...impian semua wanita ketika pregnant... 🤩🤩🥰🥰🥰

4y ago

sama kita sis.. tmbh lg skrg da start tukar mkn vitamin zincofer lg kuat muntah..

Semoga saya dan suami dikurniakan zuriat kembar. Tolong aminkan ibu ibu semua. Heee. Teringin nak kembar untuk yg no 4 ni. Family ada keturunan kembar, tapi sedara maralah. Pak sedara, dan sepupu. Mana tahu rezeki saya dan suami pulak. 💕💕

hai mommy. ! tahniah pregnant twins. sy pon first pregnancy twins boys. now dorg dh 4 thun. tp mse ni takde alah langsung. now pregnant almost 13 weeks pon twins jugak. tp mcm morning sickness xterok sgt pon. hehe. take care mommy!

4y ago

Sy pm first pregnant dpt twins tapi syg gugur seorang, Alhamdulillah skrg baby sy dh 7 bulan,. Pahtu sy nk tnye klau sy pregnant kali kedua adakah dpt twins jgk sbb ramai yg mcm tu, kak ipar sy pm kali keempat pregnant twins 3, pregnant yg sblum nie num 3 twins 2 shje,..

Wawwww.. xda alahan..alhamdulillah,rezeki tu.. sy x prnh hamil kmbar pasal anak pun baru 1st sdg 3 bulan tapi selalu sy cari hamil kembar tanpa alahan..but suma pun artikel ckp pasti ada.. then xsgka sis orangnya yg x rasa alahan morning sickness yg teriuk tu.. sy hrp sis sihat2 dn lahir normal..

saya pregnant kembar... 23 weeks... sejak dari trimester pertama sampai sekarang tiada morning sickness... tp yang memeningkan.. makin jadi berselera makan... sebulan bole naik 4kg... 😅..sekarang je baru jaga makan..sbb nurse bising... insyaallah... semua ok je... t. care mummy.... 😊

Maybe ikut org kot nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Mcm kawan saya la.. masa dia prgnt arwah quads dia tkde alahan lgsg dia ckap smp tktau pn prgnt.. kalini prgt arwah baby sorg je tp alahan dia teruk smp la nk msuk 5m tetibe dia rse tkde alah lgsg rupanya baby dh tkde heart beat.. Al - Fatihah utk anak ² beliau..

Seronoknya mengandung kembar... Suami sy kembar berharap sgt sy mengandung kembar... Tp bukan rezeki sy... Sy yg 1 pon alahan teruk sampai kena tahan wad... Semoga dipermudahkan urusan semua mommy...

hi sis.. sy pregnnat kembar.. br last week jumpa doc n dia tya sy ad alahan x.. sy ckp xde.. doc pom tkejut sb katanya biasanya hamil kembar ni alahan kuat.. tp Alhamdulillah sis klu kita xde alahan 😊

Alhamdulillah sis...saya pun kembar..9w5d...samalah ...loya xde selera tu ada..tapi muntah alhamdulillah x de pulak..banding 3anak sy sebelum ni muntah teruk sampai admitted..

5y ago

Insyaa allah doa banyak...cuba google vanishing twin..banyak info. Sy KLinik Kesihatan tulis..twin pregnancy with vanishing twin