Alahan bayi kembar

Hye ibu2 yg pregnant kembar, nak tanya normal tak korg takde morning sickness? Sebab org kata kembar lagi kuat alahan, tapi kalau 1 biasanya ada jugak tak kena morning sickness.. sebab tak rasa morning sickness pun pregnant twin ni..risauu dah la 1st pregnancy.

7 Replies

Wahhh...nk dpt kmbar kena ade keturunan ke????ade x cara nk dptkn bby kmbar?

6h ago
Boleh jg sis klu tak ada keturunan pn boleh dapat anak kembar tp peluang tipis la.. yg hamil usia lewat dan ambil pil kesuburan pun ada peluang dpt anak kembar.. klu yg mmg ada keturunan kembar lagi la besar peluang nak dapat anak kembar..

Wah bestnya sis❤biasanya week brp dpt scan utk tahu preg. kembar or x? ☺☺

6h ago
Waa bestnya.. sy pn teringin nak baby kembar. Harap² scan minggu ke-11 ni tiba² nampak ada 2 kantung 🙏🙏 seblum ni scan masa 7 weeks nampak 1 je 😁

Congrts sis, sya 24week skrg mula2 msk 3bulan mmg xlalu mkn, muntah teruk. Tp skrg da ok, smua mknn da ble mkn 😊

Sy skrg 24weeks alahan dah ok.. Cuma mula2 ahh semua taknk makan.. Hanya buah2 saja yg masuk 😅😅.. Nasi pun terasaa ahh bau sgt n masakan2 yg lain pun sma juga..

Alhamdulillah sis...saya pun kembar..9w5d...samalah ...loya xde selera tu ada..tapi muntah alhamdulillah x de pulak..banding 3anak sy sebelum ni muntah teruk sampai admitted..

Ouhh.. betul2 saya macam ni.. makan tu makan je tapi tak selera sgt la.. tak abis ke camtu.. tapi alhamdulillah tak muntah2..